p0lo d3str0y3r

ready to destroy!!

4 Our Own Good..

12/31/2008 09:49:00 PM by 86797

Al kisah di suatu petang..

BERITA TERGEMPAR!!~~

Rumah polo destroyerz telah di kejotkan lagi.. tp kali ini bukan masalah hutan yg di tebang, bukan masalah tanah runtuh seperti di Bukit Antarabangsa, mahupon masalah banjir seperti di Rantau Panjang..  Tetapi, masalah pecah rumah seperti yg telah di dakwa oleh salah seorg polo members.. Di katakan, kes tersebut berlaku ketika waktu petang di kala matahari memancar terik sinarannya ke atas muka bumi Allah ini dan juga sebaik sebelum awan hitam yg merangkak perlahan sarat dengan muatan hujan menyelubungi  matahari tersebut.. 
 
Seperti yg telah di ceritakan kembali oleh polo member tersebut, ketika beliau sedang tinggal seorg diri di tingkat atas rumah dan sedang menunaikan kewajipan 5 waktu kepada Nya, kedengaran pintu gril dan pintu kayu merangkap pintu masuk utama kpd POLO PARADISE di buka org.. Pintu kayu tersebut mmg dari azali lg telah menghasilkan bunyi yg mempunyai 'frequency' yg cukup tinggi  yg pasti dapat di dengari dari seluruh pelusuk bahagian rumah, yg juga boleh di anggap sbg 'alarm' utk polo members.. Kembali kpd cerita polo members tersebut, setelah beliau menunaikan solat nya itu, beliau turun dgn anggapan bahawa polo members yg laen telah selamat pulang ternyata meleset setelah mendapati bahawa tiada sesiapa pon di tingkat bawah! Setelah pemeriksaan yang teliti telah di buat, Alhamdulillah beliau mendapati bahawa tiada barang yg telah hilang@dicuri@dirampok@diklebet.. Setakat ini, suspek masih lg tidak di ketahui dan motif sebenar suspek juga 'remains as mystery'.. Mungkin kah dia menumpang berteduh dpd sinar terik matahari? Mungkinkah dia cuba utk mencari tempat perlindungan dpd hujan lebat yg bakal melanda? Wallahu'alam.. Hanya dia dan Tuhan sahaja yg tau.. 

So, moral of the story kwn2 ku skalian, dlm usaha kite utk 'prevent' perkara ni dpd berlaku lagi, marilah kita mengamalkan langkah mudah yg pasti semua org dpt buat.. Setiap kali kite melangkah masuk umah tuh, bg la salam dgn kuat agar dpt di dengari seluruh pelusuk rumah kite tuh.. Kalo x nak kuat2 sgt pon, malu ke ape, at least bg la 'pak gad' korg kat bwh ni denga sore korg.. Sbb kalo pape2 yg berlaku, kompem die yg kene dulu.. [Nauzubillahiminzalik, :/ ] Dengan care tersebut, kite bukan shj mendoakn rakan2 kite di dlm umah, bahkan ianya akan berfungsi sbg 'voice recognition' kpd polo2 members yg skalian brade dlm umh pada ketika itu.. Dengan itu, xde lah risau rakan kite yg berada dlm umah memikirkan siapakah gerangan yg memasuki umah pd waktu tersebut.. Kalo buhsan2, "Honey, I'm home" pon works as well, but still "Assalamualaikum" is preferable.. Let us back 2 basic, n hopes Allah do the rest.. InsyaAllah selamat kite punyer rumah nih.. And satu agi, hari tu aku ade terbace kat emel yg org forward2 nih, die ckp, kalo slalu bace ayat kursi, Allah akan turonkan para malaikat utk jage barang2 kite, harta bnde n umah sume2.. Aku x tau la plak sejauh mane kebenaran die kan, tp utk yg nakkan lebih huraian, sila rujuk ustazah zakiah@ustaz hikamatullah babu sahib@ustaz hasbullah@mane2 ustaz kite yg laen(kalo ade).. huhu.. Ingat nak tulis post yg formal mule2 td, tp last2 jadi x formal gak.. So, pardon my BM n also BI ek? Till next time, chaous..

Home Sweet Alabam.. Eh.. Taman Polo la

12/18/2008 09:58:00 AM by 86797

Guys!!~~.. i'm home~~.. Guys..?? Hu... Aku sensorg je kat umah taman polo neh.. Sepi~~.. :( Weh, bile korg nak blk nih?? aku tau cagan jumaat, faris ahad.. yg laen2?? Well, nothing new observed here.. slaen almari aku yg kembali jd culture dish.. DAMN! kuciwa aku.. penat je bersihkan arituh.. huu.. 

Destoyer punyer bakteria! abes aku punyer almari.. dpt dek Dr L nih musti gumbira punyer die ek? huu

Btw, tujuan aku mengepostkan post nih kan blog nih adelah utk men'suggest'kan satu suggestion kpd korg.. kite punyer plan arituh, sem nih kiter nak upgrade kan kite punyer home suite home kiter nih some furniture kan? well.. here are some suggestions from me..
  1. we get some sofas/couch to crash after all tiring n weary lecture we will have.. kalo boleh nak 6 seaters la so that 6-6 dpt hang out same2.. Estimation: Rm300++
  2. we buy sumthing to put tv n other things (Astro decoder, DVD player, PS2, PS3 etc) on top of it so that, that jakuzzi table we can use as 'meja berkumpul' ke ape.. nak study same2 kat bwh ke, nak mkn same2 ke, snang la sket.. cam rugi je beli meja besar2 cam tuh tp x pkai utk tjuan camtuh.. utk letak tv tuh, aku cadangkan bli kabinet yg bertingkat2 n ade penutup cermin tuh.. atas skali tarok la tv, 2nd decoder, third ps2 camtuh.. or in any order that seems appropriate.. Estimation: Rm80++
  3. n then, bile dah ade so called ruang tamu kat umah kiter camtuh, cam x besh la plak ade kasut bersepah2 kat depan tuh kan?? so, last suggestion dpd aku ade la beli tmpt utk tarok kasot2 kiter tuh.. kalo rase2 nak tarok kat dlm umh, kiter bile la yg bertutup punyer, kalo rase nak tarok kat luar, kiter beli la yg cam da ade kat luar tuh satu ag.. tp aku prefer lg tarok kat dlm n bli yg bertutup la.. kasot2 yg mhl sket, tarok la dlm.. cikai2, luar sudey.. kalo rase kepam, bli je bluehypo ke ape.. ek? Estimation: Rm60++
TOTAL = Rm440++

Amacam?? Orait x cadangan aku tuh?? Fyi, harge2 aku sume tuh ikot kepale otak aku je tau.. aku x de pon wat survey harge, barang or ape sgale sume.. aku wat andaian je.. postulation aku je sume tu.. so, exact amount tu x tau la bape, tp supposedly sumwhere around that jugak la kot.. huhu.. well, ni just suggestion je tau, kalo rase ok, kalo stuju, btau la.. kalo x ok pon, btau jugak la.. tu la gune nyer blog ni kan? berbincang menggunakan teknologi moden.. well, thats all i had in mind for now, n looking forward to hear from u guys! Later~~

Gentleman, start your PC !!

12/16/2008 04:00:00 PM by ashraf ghani






forget about exam results, forget about shahptra chicks, but don't forget solat.. face your screens and enjoy this kick ass game. this video show the gameplay of the latest game from the PRINCE OF PERSIA series.. gambar katun skit.. tp gameplay cam cun la plak.. aku tgk 'world' game neh teringt cam final fantasy XII.. kalo x maen yg 3 series yg seblom neh pn xpe.. sbb neh story die laen dr yg 3 series before neh.. tp tgk la vid tuh.. aksi femes lari2 kat dinding ade lg.. hahaha.. awek pun cam lagi cun dr dlu pnye.. visit http://www.princeofpersiagame.com/ for more info..


aa.. byk lg game best2 da kuar woi.. TOMB RAIDER: UNDERWORLD x abes lg men neh.. FALLOUT 3 game paling top skang kat x360 ngn pc, NFS: UNDERCOVER, sape ade cd !!! naaakk !!!, COD:WORLD AT WAR.. game online yg tgh hott.. pssst.. haiyaa.. FAR CRY 2, dah lame nk maen neh.. tp slow plak download.. n the latest.. GTA IV dude.. wawawa.. since i'm into 3rd person. i'm looking forward to playing POP and GTA.. jahanam lg la reslt aku.. hahahaha.. btw.. aku dgr intel ade bwk kuar processor gle babeng pnye laju.. intel core i7.. smpai leh main CRYSIS kat multiple screens, highest setting plak tuh..!! sape yg nk wat pc tu.. prepare la duit.. hahaha..

may the bank be with you..

12/05/2008 10:12:00 PM by ashraf ghani

firstly, sry about all the troubles to housemateys especially edin. Hrmm.. ak nk suggest kite pakai online banking utk bil. family ak da gune for almost a year n smpai stakat neh xde problm pape yg serius lg kot. ok. either nk pakai cimb click or maybank2u. ak prefer maybank2u la sbb ak da bese gune. for the moment. yg ade accnt maybank, faris je yg ak tau. so, wat mase skng neh kite pakai accnt die dlu. bnde online banking neh da lame da pk ms masok umah ritu, tp x pk jauh. cam x practical plak tiap2 bln sume org kene masok duit kat 1 accnt n then byr bil online. but then, aritu, edin suggest yg kumpul duit awal2 tu.. ak pn x terpk psl neh.. tu pntingnye discuss neh.. alrighty, this is how it works..

  1. sume org pas dpt skolar nnti.. kite bajet la.. utk 6 bln sewa umah cam aritu ngn 6 bln utk byr bil. sewa tu sng, masok je akaun tuan rumah. tp camne 6 bln utk bil ?
  2. camni... utk bil plak, bajet la, ak suggest utk bil rm400 paling byk sorg, Rm400x6=Rm2400 kite kumpul masok dlm accnt maybank faris. ( ko jgn wat duit kenduri kawen plak wei.. haha.. kidding.)
  3. pastu tiap2 bln.. kite tolak je la dari jumlah duit yg ade tu utk bil bln-bln. byr pakai maybank2u neh..
  4. lepas habis 6 bln yg kite bajet tu, kalo ade lebeh.. kite bahagi balik 6. pastu sape nk bwk kuar duit, boleh.. sape nk bring fwd utk nex 6 month pn bole.. sukehati..
  5. Tp. kne make sure utk 6 bln berikut tu setiap org ckupkn balik jumlah yg spatutnye setiap org bg. Rm400.
  6. Kalo x ckup plak. kite top-up la, bg ckup2 byr bil tu dah la.. pastu kene kurgkn bkak kom la especially aku.. hahaha.. bil letrik yg paghak stakat neh..
Stakat neh.. sume2 bil bole.. indah water pn bole byr pakai neh.. so, bg comment skit la..

Makaroni Cheese !!!

12/02/2008 12:10:00 AM by wanfaris

Nak pegi melancong? tok sah susah2..
Nak pegi honeymoon jgk? tak payah la kaco izani tu..
Nak pi jalan2? buat abeh duit ja..

Meh sini. Cuti ni aku nak bawak hang pa suma relax, re-lepak and re-enjoy. Ala2 3R gitu..hahah!
Aku ade cite baek punya..

Pernah tengok roda-roda kota raya? Ataupun warna-warni kehidupan ku? tak?
hmm..xpe2.. Aku pun xpenah.. tapi tu tak penting pun..
Yang aku nak ajak korang nonton ni, Rona Roni Makaroni. Pernah dgr? Aiyo la...
Cerita tu best~ Xrugi menonton, xrugi xtonton..haha
Di sini ade sikit sinopsis:

Roni @ Azroni (kot..??) adalah merupakan seorang tukang masak/tuan punya sebuah restoran Perancis dia Kuala Lumpur. Roni mempuntai seorang kekasih bernama Gia yang dikenalinya semasa mereka berdua menuntut di Perancis dahulu. Roni ni jugak suka memasak. Dan masakannya sgt hebat bila dia ‘in love’. Sebab tu masa dia bercinta dengan Gia, Roni akan sentiasa memasak untuk kekasihnya. Antara menu kegemaran Gia ialah Macaroni and Cheese sentuhan Roni.


Dalam pada itu wujud seorang gadis kampung berperwatakan pelik bernama Rona @ Rohana Jalil yang berasal dari utara (aku suke die berlakon,tapi aku xsuke die). Rona merupakan anak tunggal yang bekerja kilang. Dia tinggal bersama emak dan ayah tirinya yang pemalas dan suka berjudi (ayahnya telah meninggal dunia). Hobinya suka memasak. Tapi setiap kali dia memasak mesti tak menjadi. Dalam pada itu antara resepi yang paling Rona teringin hendak masak ialah Macaroni and Cheese.

Roni - Bront Paralea

Rona -Sharifah Amani

Tapi, tak best nye, cite ni bertindih dgn Puaka Nyiang...(ape ntah) kat tv3. Hmm..penat aku kalih Channel..
Yang best, Amani dgn Bront berlakon best and theme song nye. Akan Tiba - Aliff OIAM
Mari dengar lagu ni..

video

So, jangan lupa menonton cite ni dis thursday n enjoy ur kepok leko..
selamat beramah~ (^_~)
p/s: Cagan, tlg download lagu nih..hee~
______________________________________________________________________________


one.art.design